Info

Cruises in Bretagne

Vanuit onze nieuwe basis van Melesse ontdekt u de charme van de Vilaine. Een eerste halte in Rennes biedt u de kans om z’n Parlement en kathedraal te ontdekken. Zuidwaarts biedt de brug van Pont-Réan met z’n 9 bogen u een schitterend zicht over de stroom. Mis de water- en windmolens op de Bretonse heide niet wanneer u Messac nadert, alsook de talrijke kastelen van deze streek.

Onze basis van Saint-Martin-sur-Oust ligt perfect om de talloze troeven van Bretagne te ontdekken. Oostwaarts over le Canal de Nantes à Brest bereikt u het prachtige île aux Pies. Kies vervolgens voor een ommetje over het riviertje de Aff richting het dorpje Gacilly met zijn straatjes vol bloemen en z’n prachtige botanische tuin. Vervolgens zet u uw tocht verder over le Canal de Nantes à Brest en bereikt u Redon en z’n abdijkerk Saint-Saveur, een echt kruispunt van waterwegen én het land van de legendes van Merlijn de Tovenaar! Richting Nantes vaart u door een idyllisch landschap. Volg de vallei van de Erdre en bewonder de talrijke landhuizen en kastelen op de oevers. U vaart ook langs Blain en het woud van Gâvre.

Ten westen van Saint-Martin-sur-Oust, op le canal de Nantes à Brest, vindt u één van de mooiste waterwegen. Na Malestroit en z’n vakwerkhuizen vaart u door een prachtig landschap met visrijke wateren, mosgroene wegen, een prachtig licht en dorpjes van graniet en leisteen, met de vestingmuren en indrukwekkende donjons van het kasteel de Josselin als hoogtepunt. Een magische ervaring!

Fotogalerij

Kaart
Vertrekhavens en boten
Tarieven