Een boot besturen is eenvoudig

Een boot besturen is eenvoudig

Dit leert u tijdens een eenvoudige en concrete initiatie. Een technicus geeft u alle nodige instructies om ervoor te zorgen dat u zich snel op uw gemak voelt.

Het functioneren van de uitrusting, de motor en de stuurpost: u zult weinig tijd nodig hebben om vertrouwd te raken met uw boot. Om u te laten wennen aan uw nieuwe leefomgeving en alle uitrusting goed te leren kennen, raden wij u aan om de eerste nacht in onze vertrekhaven door te brengen.

De volgende morgen begint u met een gerust gevoel aan uw vaarvakantie. Vanaf dan bent u heer en meester aan boord, en bent u klaar voor alle facetten van het varen: besturen, onderweg halt houden en door sluizen varen.

Bekijk de video over het besturen van een boot zonder vaarbewijs

De sluizen

Een sluis doorvaren is een speciaal moment van uw cruise. U praat met de sluiswachter, koopt eventueel streekproducten, ontmoet andere vakantiegangers, wisselt adresjes uit of profiteert van deze stop om de lokale sfeer en omgeving op te snuiven. Voor de manoeuvres moeten er minstens twee behendige personen aan boord zijn.

Bekijk de video over het doorvaren van een klassieke sluis tijdens uw riviercruise.

Bekijk de video over het doorvaren van een automatische sluis tijdens uw riviercruise. 

Te ontdekken activiteiten

Te ontdekken activiteiten

Onze commerciële teams staan altijd tot uw dienst, en van service maken wij een menselijke en professionele erezaak. Onze medewerkers zijn ervaren en meertalig, en geven u graag advies. Zij geven u alle nodige info voor een vlekkeloos verloop van uw reis en doen er alles aan om u een onvergetelijk verblijf te bezorgen.

In de vertrekhaven laten onze plaatselijke teams u de streek ontdekken en geven ze u de beste adresjes mee. Ter plaatse vindt u ook talloze toeristische brochure die u mag meenemen. Op de navigatiekaarten en in de vaargids vindt u heel wat kostbare informatie over de restaurants, bezoeken en bevoorrading. U krijgt uitgebreid de mogelijkheid om te wandelen, te fietsen, kastelen en kerken te bezoeken, te zwemmen of te hengelen.

Veiligheid en comfort

Veiligheid en comfort

Onze boten zijn uitgerust met heel wat veiligheidssystemen: rondstappen aan boord verloopt altijd makkelijk dankzij de ruime loopbruggen die beschermd worden door een reling, en het ruime en stabiele zonnedek. Bovendien zijn er altijd reddingsvesten voorzien voor de kinderen.

Alles is erop gericht om ervoor te zorgen dat u zich thuis voelt: een sfeervol interieur, een ruime kamer, een douche met warm en koud water, hetelucht- of centrale verwarming, heel wat opbergruimte. Lakens en dekens zijn voorzien.